Kommunalar rembingar

Seinastu dagarnar hava verið rembingar sum í framtíðini fara at broyta okkara kommunala økið til eitt norðureystur komunalt økið.

Leirvík, Gøta, Fuglafjørður og Klaksvík hava samarbeitt nógv áðrenn  Norðoyartunlin kom. Enn er so stutt fráliðið síðani tunlin opnaði, men tað er einki at ivast í at samstarvið bert fer at økjast.Norður Eystur Føroyar er eitt náttúrligt samstarvsøkið.Vit  hava við Norðoyartunlinum fingið fast í Norðoyggjar, ja líka so fast  sum brúgvin um streymin knýtir Sunda kommunu, og betri samband enn  Nólsoy og Hestur hevur við Havnina.

Við tí lógaruppskotið sum  lagt verður fram í næstum skal ikki verða møguleiki fyri samstarvi og  møguligari samanlegging millum Eystur Føroyar og Norðuroyggjar.

Her  má tað verða føroysk trongskygni sum ger seg  galdandi. Er tað  verðuliga so galið, at vit í Fuglafirði ikki kunnu brúka teir møguleikar  sum Klaksvíkar kommuna hevur at bjóða og umvent? Tað tekur 20 min. at  koyra.

Samarbeiði út á Skálafjørðin hevur higartil bert verið  einsrættað. Eitt samarbeiði í Norður Føroyum fer kanska at koyra á einum  tvívegis farvegi.