Nógvur stórhvalur undir Føroyum

Fiskivinna Tíðindi

Nógvur stórhvalur hevur verið at sæð eystanfyri Føroyar í seinastuni. Menn vita ikki um at so nógvur stórhvalur hevur verið undir Føroyum í nógv ár. Hvat tað hevur at siga, er ilt at meta um, men at røringur og matur er í sjónum, er nokk eingin yvi um.

Videoupptøkan stavar frá manningini av M/B Baki.

[stream provider=video base=x:/www.fuglafjordur.com/wp-content/uploads/2011/ flv=VIDEO0084.flv img=09/bl-300×160.jpg embed=false width=440 height=360 dock=true controlbar=over bandwidth=high autostart=false /]

Fakta um stórhval:

Djóraslag: Súðdjór
Etur: Plankton og smá djór.
Meðal livialdurin er: 80 til 90 ár
Stødd: 82 til 105 ft (25 til 32 m.)
Vekt: upp til 200 tons
Tá ein stórhvalur andar út, kann blásturin røkka heilt uppí 12 m. uppí luftina.