Arbeiða enn við ætlan um uppsjóvarvirki

Fiskivinna Kommunalt Tíðindi Vinna

Einki uppsjóvarvirki kemur í Fuglafirði í ár, men ætlanin er ikki slept, sigur Sigurð Simonsen, borgarstjóri
Arbeitt verður framvegis við at byggja eitt uppsjóvarvirki í Fuglafirði, men tað verður ikki so stórt, sum upprunaliga ætlað.

Í Fuglafirði høvdu tey vónað, at Varðin í Gøtu, fór at seta pengar í ætlaða virkið, men tá Varðin í staðin gjørdi av at seta pengar í eitt uppsjóvarvirki á Tvøroyri, steðgaði ætlanin í Fuglafirði á.

Ætlanin var upprunaliga, at nýggja virkið skuldi arbeiða eini 1200 tons um samdøgrið, men nú verður arbeitt við eini ætlan um eitt virki, ið kann taka ímóti 600 tonsum um samdøgrið, sigur Sigurð Simonsen, borgarstjóri í Fuglafirði.

Sigurð Simonsen sigur, at ein ávísur áhugi er, nú virkið at byrja við verður minni og bíligari. Men tað verður ikki til makrelvertíðina í ár, at uppsjóvarvirkið í Fuglafirði tekur ímóti fiski, staðfestir borgarstjórin. Hann sigur, at í Fuglafirði duga tey tó ikki at hugsa sær eina framtíð við ongum uppsjóvarfiski