Eitt missvísandi úrslit.

Tíðindi

Onkur hevur óivað, á alnótini,  lisið  tíðindi um atkvøðuniðurstøðuna frá fundinum í Kelduni um kommunusamalegging.

Atkvøðan varð sum Kári Post ynskti, 60 % fyri eini samanlegging í eina felags Eysturoyarkommunu. Ein og hvør sum hevur báðar heilakyknurnar nøkunlunda koyrandi kundi tíðuliga síggja sjóleikin sum fór framm í Kelduni.

Kári er eitt kærkomið “kitt” í samgongusamstarvinum, og sum tøkk fyri tað eigur hann eisini at fáa lut í køkuni. Fundurin varð í verðuleikanum eitt spæl fyri gallarínum, har Kári fekk tátuna “suttuna” í munnin. Hann hevði nú fingið tað hann ynskti,  so polittiska neyðtøkan av Kára kundi halda framm.

Møtt vóru upp fólk av Skálafjørðinum – nøkur fá tandur úr Eysturkommunu og um vit  síggja burtur frá polittikarunum úr Fuglafjarðar kommunu, so var bert ein møttur, og tað varð undurritaði, Eiði og vestursíðan av Eysturoynni varð beinleiðis diskvalifiserað.

At reinar  Skálafjarðaratkvøður bert góðu 60 %, tað  sigur mær, at Kári hevur fingið eitt dyggiligt skot fyri bógvin.

Boð míni til fuglfirðingar eru:

Siti ikki heima.

Lat okkum standa sama og vísa hvar vit standa.

Far á val.

Sjálvandi atkvøða vit NEI